keskiviikko 27. elokuuta 2014

Closing time...


Viimeks ku kirjottelin nii oliki kuukausi vielä aikaa Dellsistä lähtöön ja nyt onki enää 6 päivää lähtöön.. Ihan käsittämätöntä miten tää aika täällä lentäää ja nii se kesä vaa on ohi. Tai eihän se nyt ohi ole, mutta Dellsin kesä alkaa olla ehtoo puolella. Onneks vielä koko syyskuu sitte aikaa nauttia Californian auringosta ja maanjäristyksistä! Töittenki puolesta alkaa olla lopun fiilikset, ku osa puistosta on jo kiinni ja suljetaan koko tää viikko jo viideltä. Osa muista ulkomaalaisista on alkanu jo lähteä kotia kohti, joten porukkakin vähenee. Jenkeillä alkaa koulut, joten alkaa porukka muuttamaan kohti koulupaikkojaan. Tänään keskiviikkona ja sitte perjantaina vielä vapaat, viikonloppu töitä (labour day weekend) ja sit vielä maanantai viimenen työpäivä. Sunnuntai illan kruunaa sit end of the year partyt, jossa palkitaan kesän onnistujia ja muistellaan kesää kuvien muodossa. 

Muttamutta, enne ku kerron ennemmä tulevasta, nii otetaanhan vähä takapakkia ja katotaan mitä tässä on ehditty seikkailemaan viime postauksen jälkeen! Päiväthän täällä on aikalailla samanlaisia, ei oo väliä onko tiistai vai perjantai. Itellä ainaki tuntuu että on vaan työpäiviä ja vapaapäiviä. Yritän nyt sit kertoo nää reissut edes jonkulaisessa aikajärjestyksessä. Yhden vapaapäivän oon päässy viettämään ylhäässä yksinäisyydessä, jonka käytin fiksusti kotiin skypetellen ja tienattuja dollareita tuhlaten paikallisessa outlet mallssa. 

Sitten käytiin kolmatta kertaa Devils Lakella Roopen, Eliaksen, Anniinan ja Kellin kanssa. Vuokrattiin kaks soutuvenettä ja kelluttiin keskellä järvee joku pari tuntia. Fun times! Tähän väliin todistusaineistoa!
Sitten meillä oli kans tossa yks keskiviikko töitten jälkeen illalla retail/admissions/park services illallinen paikallisessa sprecher's ravintolassa. Kaikki sai jonkunlaisen tunnustuksen siellä ja ruokaa sekä juomaaki oli tarjolla. Kyseinen ilta oli myös viimesimpiä iltoja yhdessä koko Suomen retail porukan kanssa, koska konkarit Lotta ja Stella lähti kotia kohti jo saman viikon perjantaina. Kunniamaininnoista sen verran että mulle tuli kunniakirja Turtle security:stä.. Eli meillä on töissä marmorisia kilppareita joita asiakkaat sitte mielellään katteleee ja rikkoo.. Isoimmat manateet ja allligaattorit maksaa 300US$, toisinaan menee sitten vähän tunteisiin ku joudut sanomaan joka toinen minuutti että ne on melkosen kalliita.
Päästiin käymään myös Wisconsinin Menomoniessä, joka on tällanen yliopisto kaupunki jossa ystävämme Kelli on koulussa University of Wisconsin-Stoutissa. Joka sattuu myös olemaan Jyväskylän amk:n yhteistyökoulu, jonne olis mahollista hakea vaihtoon halutessaan! Populaa siellä on interneetin mukaan reilu 16,000. Matkassa oli tällä kertaa minä, Roope, Janni ja Kelli. Töitten jälkeen ajeltiin siis sinne ja nopeesti kamat vaan kämpille ja taksilla yöhön. Menomonien yössä ei paljoa ollu porukkaa noin torstai iltana, varsinkaan ku koulut ei vielä oo alkanu. Anyhow, hauskaaha meillä oli ja joskus aamun pikkutunneilla oltiin vasta unella. Seuraava päivä sitten meni syödessä ja juodessa Kellin vanhempien piikkiin, jotka toi kaikkea tavaraa kämpille ja oltiin siinä sitten enemmän tai vähemmän apuna/tiellä. Sieltä päräytettiin sitten Eau Claireen ostarille vähäks aikaa pyörimään, josta lähtiessä sain kunnian sitten olla kuskina ja ajella auringon laskussa kohti aina niin viihtyisää Dellsiä! Ehdittiinhä me käymään sit kans jälleen kerran Madisonissa. Tällä kertaa pakettimatkan motelli varaus päästiin hoitamaan Eliaksen kanssa, ja reissussa oli turisteian Kelli, Roope ja Anniina. Meillä oli torstai ja perjantai vapaata, mutta huonon sään takia puisto meni kiinni ja kaikki saiki sitte vapaan. Hotellihan oli taas cheapest and finest ja alkujärkytyksen jälkeen saatiinki todeta ettei Mayflower ollukkaa niin huono mitä päälle pöin vaikutti. Otettiin neljän hengen huone viidelle ja hintaa oli vähä reilu 100$ eli ei ollenkaa turhan kallista. Hintaan sisälty kuitenkin myös aaamupala! Madisonin yöhön suunnattiin taas ja tällä kertaa vähän tiedettiin jo mihin suunnata, mutta tällä kertaaa vallattiin myös ensimmäistä kertaa karaoke lavat Jenkkilässä... Seuraavana aamuna sitten keskustaan syömään ja toipumaan edellis illasta, jonka jälkeen suunnattiin State Capitol Buildingiin. Rakennuksen ylhäällä on sellane observation deck, mistä pysty sitte näkemään koko kaupungin. Annan kuvien kertoa lisäää maisemista...

Viimesiä viedään niin sanotusti täällä, reissut Dellsistä käsin on nyt tehty ja kohta on aina jättää Waterpark Capital of the World taakse. Aleksandrin ja Roopen kanssa ostettiin bussiliput tiistaille 2.9 Madisonista Chicagoon, josta lähtee lento sit seuraavana päivänä kohti Oaklandia. San Franciscoon meillä on tarkotus mennnä, mutta halvimmat lennot oli Oaklandiin (vajaa 140$). Pari viikkoa länsirannikolla ja tarkotuksena olis vuokrata auto, ajaa San Franista alas, mahollisesti San Diegoon asti ja käydä Vegasissa myös. 13pvä sattus olemaan kans Macklemoren keikka Vegasissa, saattaapi olla jos lippuja vielä on ja päivät täsmää nii siellä tullaan olemaan. Fingers crossed! Loppu kuukauden suunnitelmat on vielä täysin auki, jos Suomen päässä on tylsää ja ylimäärästä aikaa ni ottakaa lentoa itärannikolle nii voin lähtee turistina turisti oppaaks! Fiilikset on toisaalta huikeet ku pääsee reissaamaan ja pois Dellsistä, toisaalta taas onha täälläki ollu huikeen hauskaa ja paljon jää hyviä tyyppejä taakse! Dellsiä ja Lake Deltonia ei juurikaan jää ikävä paikkoina, mut enemmänki kaikkia huikeita ihmisiä! Tän siitä saa ku ei jaksa kirjotella blogia usein, tulee tällasia romaanin mittasia. Kotopuolessaki ollaan oltu jo hieman huolissaan ku ei oo kuulunu mitään, mutta täällä sitä ollaaan! Kohta ollaan Californian lämmössä ja sieltä sitten lyhyt yhteenveto end of the year partystä sekä matkasta rannikolle. 
Ugh, olen puhunut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti